Indian Geography Questions and Answers Set-1

Enthusiastic to take Indian Geography Questions & answers? Those interested should visit this page and learn more interesting general knowledge topics like Geography GK, Science GK, History GK, Mathematics GK etc. Further check out some tips on how to crack different competitive exams like SSC, Railway, Defence, UPSC, etc in a simple way. Most students are weak in the General Knowledge section. So, the Basic Geography questions sheet can be very useful for those aspiring candidates for any competitive examination.

The test below is similar to the basic general knowledge online test which will provide you with basic general knowledge questions & answers. This article will help you to polish your unknown about Indian Geography. Take the full text of this article, including the Basic Indian geography questions & the answers that make you practice. Now you can start your basic Indian geography test.

Indian Geography Questions & Answers SET-1

Q1. Which is the biggest freshwater lake in India?

Answer: Wular Lake

Q2. Which is the largest saline water lake in India?

Answer: Chilika Lake is the largest saline water lake in India.

Q3. Which is the longest lake in Kerala?

Answer: Vembanadu Lake is the longest lake in Kerala.

Q4. Which is the richest city in India?

Answer: Mumbai is the richest city in India.

Q5. How many freshwater lakes are there in Kerala?

Answer: 34 lake in Kerala State

Q6. Which is the largest river in India?

Answer: Indus is the largest river in India (Length: 2900 KM).

Q7. Which is the longest tributary river of India?

Answer: Yamuna is the longest tributary river of India.

Q8. Which is the longest river of South India?

Answer: Godavari is the longest river of South India.

Q9. Which is the shortest river in India?

Answer: Arvari river is a small river in the Indian state of Rajasthan.

Q10. Which is the longest dam in India?

Answer: Hirakud Dam is the longest dam in India.

Leave a Comment