Basic General Knowledge Questions Set-1

Enthusiastic to take Basic General Knowledge quiz Questions & answers? Those interested should visit this page and learn more interesting general knowledge topics like Geography GK, Science GK, History GK, Mathematics GK etc. Further check out some tips on how to crack different competitive exams like SSC, Railway, Defence, UPSC, etc in a simple way. Most students are weak in the General Knowledge section. So, the Basic GK Quiz questions and answer sheet can be very useful for those aspiring candidates for any competitive exam. The test below is similar to the basic general knowledge online test which will provide you with basic general knowledge questions & answers. This article will help you to polish your unknown about GK. Take the full text of this article, including the Basic General Knowledge questions & the answers that make you practice. Now you can start your basic general knowledge test.

Q1. Which cricketer called God Of Cricket?

  • Virat Kohli
  • Rahul Dravid
  • Sachin Tendulkar
  • MS Dhoni

Answer: Sachin Tendulkar

Q2. What is the full name of APJ Abdul Kalam?

  • Avul Jakir Jalaluddin Kalam
  • Avul Pakir Jainulabdeen Abdul Kalam
  • Abdul Sakir Jainulabdeen Kalam
  • None of the Above

Answer: Avul Pakir Jainulabdeen Abdul Kalam

Q3. Dr. A.P.J. Abdul Kalam in the Presidential election in 2002 succeeded:

  • K. R. Narayanan
  • Lakshmi Sahgal
  • Krishan Kant
  • Bhairon Singh Shekhawat

Answer: Lakshmi Sahgal

Q4. Which company ranked first in Forbes World’s Best Employers 2020 list?

  • Apple
  • Samsung
  • Microsoft
  • Google

Answer: Samsung

Q5. What is the score of India in the Global Hunger Index 2020?

  • 17.8
  • 21.7
  • 27.2
  • 34.8

Answer: 27.2

Q6. What is the minimum age to be appointed as the Chief Minister of a state?

  • 21 Years
  • 45 Years
  • 35 Years
  • 25 Years

Answer: 25 Years

Q7. Who among the following was the first European to come to India?

  • Japan
  • France
  • British
  • Portuguese

Answer: Portuguese

Q8. When Dr. Radhakrishnan became the President of India?

  • 1962
  • 1958
  • 1952
  • 1948

Answer: 1962

Leave a comment